van BTW-Q4 naar IB-2017

Eerste hulp bij ondernemen

van BTW-Q4 naar IB-2017

februari 12, 2018 Belastingen Berichten 0

De maand januari 2018 zit er weer op en iedereen heeft weer de BTW aangifte gedaan. Dit was de laatste over 2017 en nu staat niets meer in de weg voor 2018. Hoewel, de aangifte inkomstenbelasting 2017 komt er nog aan. Als deze klaar is, dan is 2017 echt helemaal afgerond en niet meer van toepassing. Ook dit is niet helemaal waar, we moeten alles netjes blijven bewaren, want stel je voor dat de belastingdienst een kijkje in onze keuken komt nemen.

Al met al ben je dus nog niet klaar. Dat geeft allemaal niet want misschien heb ook jij wel iemand die jou daarbij helpt. Heel veel bedrijven, met name de kleinere, hebben hier namelijk iemand voor. Als ik dit hoor, dan hoop ik altijd dat die iemand ook echt oog voor de zaak heeft, want deze mensen hebben altijd het blinde vertrouwen van deze bedrijven.

De tip die wij nu mee willen geven is de volgende. Geef blind vertrouwen in degene die jou helpt met de boekhouding, maar hou vooral zelf vinger aan de pols en controleer zelf of het in jou ogen ook klopt. Het is immers een samenwerking tussen jou als ondernemer en degene die jij blind vertrouwt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *